Politiekids geinstalleerd in Spijkenisse

donderdag 16 oktober 2014

Spijkenisse - De politie in Spijkenisse heeft er 43 jonge enthousiaste krachten bij. Burgemeester Mirjam Salet heeft woensdag 15 oktober samen met districtchef van politie Gerrit Laurens, 43 kinderen uit de groepen 5 en 6 van twee basisscholen tot ?politiekids? genstalleerd. De leerlingen staan te trappelen om aan de slag te gaan. Na de herfstvakantie gaan ze met een echte agent mee de straat op.

Het project ?Politiekids? is bedoeld om met kinderen in de leeftijd van 6 toten met 10 jaar op een leuke manier te werken aan de veiligheid in de wijk. Zegaan met agenten op stap en krijgen vooraf instructies. De kinderen gaan ondermeer preventie- en promotiemateriaal uitdelen. Maar het kan ook zijn dat zetijdens een verkeerscontrole de verkeersdeelnemers vragen om voorzichtig terijden, zodat er veilig gespeeld kan worden in de wijk.

De eerste actie staat gepland op woensdag 29 oktober. De politiekids zullen daneen preventieactie houden om woninginbraken te voorkomen. De leerlingen van deToermalijn en Vogelenzang mogen zelf ook aangeven wat ze willen aanpakken: tehard rijden, parkeeroverlast of andere zaken die hen bezighouden. Het is debedoeling dat zij vier keer per jaar op pad gaan. Zij zijn op straat goedherkenbaar. Bij hun installatie hebben ze hun ?uniform? gekregen: een speciaalhesje en een pet.

In 2012 werden de eerste zogeheten politiekids genstalleerd in Vlaardingen.De politie is heel blij met de jongste dienders van het korps. Patrick Landzaad,wijkagent: ?Onze ervaring is dat kinderen op deze leeftijd nog positief tebenvloeden zijn. Jong geleerd, is oud gedaan. Verder reageren volwassenen heelpositief wanneer zij worden aangesproken? door politiekids. Wanneer een kindvraagt: ?zou u de volgende keer wat minder hard willen rijden zodat ik veiligkan oversteken?, maakt dit soms meer indruk op een weggebruiker als wanneer eenagent dit zegt."

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Oud-Beijerland | 112 alarmeringen Oud-Beijerland | Goedkoop Tanken in Oud-Beijerland | Supermarkten in Oud-Beijerland | Weerbericht Oud-Beijerland