Twee aanhoudingen na klopjacht op telefoon

woensdag 1 juni 2016

Spijkenisse - Een inwoner van Spijkenisse, die woensdagochtend vroeg slachtoffer werd van inbraak, kan binnenkort zijn gestolen telefoon terug verwachten. Hij zag het toestel via een app in beweging komen en seinde de politie in. Na een klopjacht door de eenheid wisten agenten twee verdachten te arresteren.

Het slachtoffer lag te slapen in zijn woning aan de Egelveen toen hij rond 04:30 uur wakker werd van getik. Toen hij beneden kwam, zag hij nog net een persoon de woning uitvluchten. Diverse waardevolle spullen, waaronder zijn telefoon, waren weggenomen. Hij belde direct de politie, maar die trof niemand meer aan. Wel zijn sporen veiliggesteld.

Rond het middaguur nam het slachtoffer opnieuw contact op met de politie toen hij via een app zag dat zijn toestel aan was gezet en zich in Rotterdam-Zuid bevond. Er werd een klopjacht opgezet, en meerdere eenheden volgden het spoor van de app. Dat leidde via Rotterdam-Zuid naar de A15 en via Hoogvliet terug naar Spijkenisse. Op de Spijkenisserbrug kregen agenten een specifieke auto in het vizier waarin de telefoon zich zou moeten bevinden. De auto werd staande gehouden en de twee inzittenden, Spijkenissers van 19 en 39, werden gearresteerd. De telefoon werd inderdaad aangetroffen.Het onderzoek naar de inbraak wordt voortgezet.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Oud-Beijerland | 112 alarmeringen Oud-Beijerland | Goedkoop Tanken in Oud-Beijerland | Supermarkten in Oud-Beijerland | Weerbericht Oud-Beijerland