Verdachte schietpartij Noordakker Spijkenisse op Nationale Opsporingslijst

donderdag 15 augustus 2013

Spijkenisse - Op donderdag 15 augustus hebben politie en justitie de naam en foto vrijgegeven van een 30-jarige man uit Spijkenisse. Ze verdenken hem ervan op 3 augustus een 40-jarige plaatsgenoot te hebben doodgeschoten. De verdachte Nadyen Antonio Ilina is geplaatst op de Nationale Opsporingslijst.

Opzaterdag 3 augustus werd op een parkeerplaats op de Noordakker in Spijkenisseeen 40-jarige man uit Spijkenisse neergeschoten. Hulpverleners waren snel terplaatse, maar hun ingrijpen mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed terplekke aan zijn verwondingen. Een rechercheteam van 20 mensen startte meteen eenonderzoek. Al snel werd de identiteit van de vermoedelijke schutter bekend. Hetonderzoek was er dan ook op gericht deze man zosnel mogelijk op te sporen en aan te houden.

Sinds 3 augustus zijn verschillende opsporingsmiddelen ingezetom de vermoedelijke schutter op te sporen. De inzet van deze middelen heeft totnu toe echter niet geleid tot het achterhalen van de verblijfplaats van deverdachte. De hoogste instantie van het Openbaar Ministerie, het College vanProcureurs-Generaal, heeft nu toestemming gegeven om de identiteit van deverdachte te publiceren. De ernst van het misdrijf, het recidivegevaar, debedreigingen over en weer en het feit dat alle aanknopingspunten in hetopsporingsonderzoek uitgelopen zijn, rechtvaardigen dit besluit. Aan mensen inde omgeving van de verdachte is meerdere malen verzocht zijn verblijfplaatskenbaar te maken en de verdachte heeft de kans gehad zichzelf aan te geven. Hieris geen gehoor aan gegeven.

Informatie?

Iedereen die meer informatie heeft over deze schietpartij ofweet waar de vermoedelijke verdachte zich bevindt, kan bellen met deOpsporingstiplijn van de politie op 0800-6070. Anoniem informatie geven kan ookvia Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. De Criminele Inlichtingen Eenheid is voordit misdrijf bereikbaar op 079-345 8999.

Omdat er sprake is van ernstig (vuurwapen)geweld wordt een iederuitdrukkelijk verzocht niet zelf over te gaan tot enige actie, maar gelijk depolitie te bellen. De politie benadrukt dat mensen die onderdak verschaffen aaneen voortvluchtige zich schuldig maken aan een strafbaar feit.

Gerelateerde berichten

bron: politie.nl | Categorie: schietpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Oud-Beijerland | 112 alarmeringen Oud-Beijerland | Goedkoop Tanken in Oud-Beijerland | Supermarkten in Oud-Beijerland | Weerbericht Oud-Beijerland